Ik ben Richard Beune

Richard Beune Portret fotoIk ben Richard Beune, Salespirator. Aangenaam.

Plezier en succes gaan hand in hand. Ik begeleid al ruim 15 jaar organisaties in het verbeteren van resultaten en daarin is overduidelijk de factor 'plezier', doorslaggevend. In bijna alle cases waar ik waarde heb gecreeerd is duidelijk dat de grootste succesen het gevolg waren van plezier en focus. Zo werk ik dus ook. Met humor, inspiratie en GBV, mensen in beweging brengen en omzet verbeteren.

Naam      : Richard Beune

Mob         : 06-55306393

Email       : richard@salespiration.com

LinkedIn  : http://nl.linkedin.com/in/richardbeune 

Wat mij inspireert:  Zien en horen dat mensen meer plezier krijgen in hun werk en met nieuwe vaardigheden en krachtige overtuigingen, betere resultaten neerzetten! Dat is het want het werkt en dat inspireert mij echt. Dit proces met humor en energie faciliteren en begeleiden, is mijn passie. Ik kom uit een echt ondernemersgezin en 'het klanten naar de zin maken' zit gewoon in mijn DNA. Tijdens mijn jeugd werkte ik mee in de muziekinstrumentenzaak van mijn vader en toen merkte ik al dat klanten het fijn vinden om hartelijk en met humor te worden benaderd. Het ging me goed af en eigenlijk doe ik dat in essentie nog steeds.

Ik ben zelf gaan ondernemen op mijn 21ste en verkocht mijn groothandel in Audio/Video accessoires een paar jaar later. Heb daarna carriere gemaakt als commercieel eindverantwoordelijke bij een grote Duitse distributeur en bij een van de eerste Nederlandse Internet Service Providers. In 1998 ben ik als zelfstandig trainer en business coach bedrijven gaan begeleiden.

De laatste jaren heb ik in die rol ervaren dat de meeste opdrachten om bedrijven te begeleiden, in essentie te maken hadden met de behoefte om omzet en marge te verbeteren. Zeker de laatste jaren is deze behoefte versterkt en een noodzaak geworden. Omdat omzet en marge verbeterende diensten mijn kernactiviteiten zijn geworden, besloot ik om samen met mijn ziels- en sales verwante, Ton-Peter Spaapen, Salespiration te starten in 2011.  

Naast dat Ton-Peter en ik allebei ondernemen met de paplepel hebben ingegoten gekregen, delen wij ook onze passie voor, salesmanagement en salesleiderschap, gedrag van mensen en muziek. Wij hebben een gedeelde droom en visie waarmee wij samen met het team van Salespirators, commercieel ambitieuze bedrijven, helpen met omzetsucces.  Humor, inspiratie, ambitie en focus zijn daarbij mijn kernwaarden. 

Mijn achtergrond: Tot 1998 ben ik commercieel werkzaam geweest in de distributie en verkoop van instrumenten, audio/video producten, en in de ICT. Daarna heb ik bedrijven begeleid in werkelijk alle denkbare branches en industrien, uiteenlopend van 'high-end retail' verkooporganisaties, tot B2B IT software ontwikkeling, industriele kapitaalgoederen en FMCG. Ik heb vele internationale multinationals in binnen-, en buitenland getraind naar betere omzet, MKB ondernemers begeleid naar meer winst en directies van familiebedrijven gecoacht naar voldoening.

Mijn eerdere Rollen: Verkoper, Bedrijfsleider, Accountmanager, DGA, Sales director, Sales & Marketing manager, Senior trainer & Business coach, DGA en omzetverbeteraar.

 

 

 

Assessments

Coaching