Ik ben Alexandra Maris

HermaIk ben Alexandra Maris, Salespirator. Aangenaam.

Als je doet wat je altijd doet, krijg je wat je altijd kreeg.

Ik help deelnemers tijdens een training hun comfortzone op te rekken en nieuw gedrag uit te proberen. Leren door te beleven staat daarbij centraal. Het is makkelijker om je nieuwe vaardigheden eigen te maken als je het gevoeld en ervaren hebt. De vertaalslag naar de dagelijkse beroepspraktijk is hierbij essentieel, alleen dan is een training zinvol.

In een veilige setting met nieuw gedrag experimenteren sterkt niet alleen het zelfvertrouwen maar helpt je hersenen ook bij het vergroten van je eigen gedragsrepertoire. Daarmee wordt het werk op de werkvloer effectiever.

Naam : Alexandra Maris

Tel : + 31 (0)682000050

Email : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

LinkedIn : Alexandra Maris

Wat mij inspireert: Communicatiewetenschapper Paul Watzlawick stelde in 1974 al dat je niet niet kunt communiceren. Alles wat je zegt of doet, ook als je niets doet heeft invloed op je omgeving. Vandaag de dag is deze stelling nog even actueel als toen. Echter is effectief communiceren gericht op je doel ontzettend moeilijk.
Juist omdat ons gebruikelijke gedrag veranderen zo moeilijk is, verschuilen veel mensen zich achter oneliners zoals: “ik ben nou eenmaal zo.” “Ik zeg gewoon hoe het is” of “ik doe niet aan van die trucjes.” Ik ben als trainer precies om die reden geen voorstander van het aanleren van ‘trucjes’. Ook is iedereen goed zoals hij of zij is en is het heel krachtig om te zeggen wat je wil zeggen zonder te veel poespas. Tegelijkertijd zie ik ook dat communicatie vaak spaak loopt bij gebrek en aan wederzijds begrip, worden gesprekken doelloos gevoerd of wordt er voor de ander gedacht en daarnaar gehandeld.


Het is ontzettend boeiend om met elkaar te onderzoeken welke obstakels op het gebied van communicatie op iemands weg staan en hoe we deze uit de weg kunnen ruimen. Ik help daar graag bij. Leren gaat voor mij samen met ervaren en heel veel doen. Fietsen heb je ook niet geleerd door naar iemand te kijken die het al kan en met gespreksvoering is dat precies hetzelfde.

Mijn achtergrond en ervaring:

Als kind werd ik al grootgebracht met het opzetten van business. Mijn vader wist diverse succesvolle ondernemingen vanuit het niets op te zetten. In mijn jonge kinderjaren hielp ik mee in de dierenwinkel die mijn ouders op dat moment runden en leerde ik dat mijn eigen behoeftes als kind even moesten wachten wanneer er klanten in de winkel waren.

Toen ik in mijn tienerjaren bij een callcenter ging werken kreeg ik inzicht in hoe harde sales werkt en kreeg ik tegelijkertijd de bevestiging dat op deze manier verkopen niet mijn ding is.

Voordat ik koos voor zelfstandig ondernemerschap heb ik ruim 9 jaar voor een grote zorgorganisatie in Utrecht gewerkt. Begonnen als activiteitenbegeleidster op de vloer en later doorgegroeid tot coördinator en teammanager. In 2014 heb ik mijn bacheloropleiding management in de zorg afgerond en werk sinds 2015 als zelfstandige ondernemer.

In dat jaar heb ik een beroepsopleiding trainingsacteren gevolgd om gericht tegenspel te kunnen geven bij simulaties in trainingssituaties. Daarnaast ondersteunde ik diverse bedrijven op beurzen bij het verzamelen van leads voor hun product of dienst.
Als trainer heb ik al veel mensen mogen helpen doelgerichter te communiceren, vrijer en met meer zelfvertrouwen te presenteren, klantgericht te telefoneren of effectiever leiding te geven.

 

Mijn rol bij Salespiration:

Door mijn brede achtergrond en ervaring ben ik op veel verschillende vlakken in te zetten. Ik geef trainingen op het gebied van leiderschap en communicatie en basis sales. Daarnaast fungeer ik als co-trainer en trainingsactrice bij langdurigere opleidingstrajecten.

Mijn Duitse achtergrond stelt mij in de gelegenheid al deze werkzaamheden zowel in het Nederlandse als het Duitstalige taalgebied inzetten.

Typerend voor mijn manier van werken is enerzijds luchtigheid en humor (ja, Duitsers hebben dat ook), maar zeker ook de ‘Deutsche Gründlichkeit’.

 

 

 

Assessments

Coaching