Leading

TEAM

Leid je je organisatie of leid de organisatie jou?  Er wordt veel gesproken over leiderschap en de ontwikkeling hiervan binnen organisaties. In de basis gaat leiderschap over jezelf, als mens en de eerlijkheid van jezelf, over jezelf en naar anderen.

Leiderschap is niets anders dan 'congruent' zijn. Dus consequent zeggen en doen wat je denkt en voelt, in lijn met wat je gelooft en wie je bent. Daar is veel moed, visie en zelfvertrouwen voor nodig. Het begint dus bij persoonlijk leiderschap want je hoeft geen leider van anderen te zijn om leiderschapsgedrag te vertonen. Ook is niet elke leider een manager en is zeker niet elke manager een leider. Management (beheersen en besturen) en leiderschap (congruent handelen, de toekomst creëren met visie) zijn verschillende gedragseigenschappen. Om de leider in jezelf te ontwikkelen is het essentieel te begrijpen en omarmen wat belangrijk is voor jou.

Neem verantwoording voor je keuzes en draag je overtuigingen en waar je voor staat uit. Zo is dat ook voor de organisatie. Communiceren wat je gelooft en wat je als onderneming wil bereiken in de markt en maatschappij, en op welke manier, is ook leiderschap. Inspireren, verbinden en resultaten neerzetten die je visie ondersteunen.

De bepalende voorwaarde om duurzaam succesvol te zijn in het verbeteren van alle sales acpecten, is het niveau van congruentie. Zijn de leiders het erover eens dat zij zelf de succesvolle toekomst moeten creeeren. Salespiration is de partner die dit proces begeleid en verstrekt.


Assessments

Coaching